Onze olijfolie

De olijfbomen in het heuvelachtige Italiaanse Molise krijgen ook nog een vleugje mee van de zilte Adriatische zeewind…

Hoe het begon

In 2019 zijn wij begonnen met ons eigen label I Molisani Extra Vergine Olijfolie. Deze olijfolie van de eerste persing komt uit de provincie Molise en is afkomstig van de uliveto, de olijfboomgaard, van onze eigen familie. Molise is een van de kleinste provincies in Italië. Molise is een provincie met veel natuur, prachtige heuvellandschappen en bovendien ligt deze provincie aan de Adriatische kust. Hier komen weinig buitenlandse toeristen en juist de Italianen zelf gaan hier graag naar de Adriatische zee.

Uitzonderlijke smaak en kwaliteit

De goede kwaliteit van onze olijfolie proef je zo! Maar het is extra mooi als dit wordt bevestigd door een laboratoriumtest en olijfolie-experts. En daar zijn wij natuurlijk supertrots op!

Onze olijfolie is van uitzonderlijke kwaliteit. De olijfgeur is zo overduidelijk aanwezig, iets wat je bij de supermarkt extra vergine olijfolie nauwelijks ervaart. Een intense fijne geur. En de smaak is al even delicaat.

Onze olijfolie is in een laboratorium getest op zijn zuurgraad en mag zich met recht extra vergine noemen!

Onze olijfolie is geproefd en goedgekeurd door twee olijfoliesommeliers, onder wie top olijfoliesommelier Wilma van Grinsven, O.N.A.O.O. Professional Olive Oil Taster & ICC New York Sommelier! Wilma van Grinsven gaf onze olie het oordeel Goed met als specificatie Delicaat!

Hoe herken je uitstekende extra vergine olijfolie? Lees het hier!

Gezonde bomen, gezond eten

De bron van een goede olijfolie is natuurlijk een gezonde boomgaard. Onze olijfolie is afkomstig van onbespoten bomen.

70% van de olijfolie bestaat uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De olie heeft een hoog gehalte aan vitamine E. Onverzadigd vet is bekend om zijn gunstige gezondheidseffecten en verlaagt het LDL-cholesterol. Dit verkleint het risico op hart- en vaatziekten. Bron: voedingscentrum.nl

Zuivere olijfolie valt niet te vergelijken met de matige supermarktolie. I Molisani extra vergine olijfolie past dan ook uitstekend in het supergezonde mediterrane dieet.

Lekker en gezond gaan hier hand in hand, wat wil je nog meer!

Smaakvol op je bord

Extra vergine olijfolie is het meest smakelijke olijfolietype. De aromatische extra vergine olijfolie is ideaal voor gebruik in koude gerechten en maakt een heus feestje van je salades, bruschetta, tapenades en pasta.

Bakken en braden kan zeker ook, superlekker! Frituren beter van niet. En een beetje olie over je gerechten uit de airfryer maken je gerechten nog smakelijker.

Deze olie smaakt echt lekkerder dan minder exclusieve olie en geeft zoveel extra smaak aan je gerechten.

Stel je een insalata caprese voor met mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes, balsamico en als finishing touch een mooie scheut olie.

Kleinschalig en authentiek

Het extra mooie van deze olijfolie is dat ze kleinschalig is geproduceerd en van oorsprong voor eigen gebruik is gemaakt.

Olie voor eigen gebruik maken is natuurlijk veel arbeidsintensiever dan naar de winkel gaan waar je alles kant en klaar kunt vinden.

Zelf produceren doe je alleen als je het echt voor de smaak wilt doen. En je moet natuurlijk over een eigen olijfgaard beschikken. Authentiek en ambachtelijk, afkomstig van een mooi olijfoliegebied.

Onze superieure extra vergine olijfolie is beschikbaar in flessen van 750 ml en voor grootverbruik in speciale rvs 10 liter blikken. De olijfolie blijft circa 2 jaar op smaak, mits goed afgesloten, donker en op een koele plaats bewaard.


Ook genieten van deze extra vergine olijfolie? Klik hier om te bestellen!


100% natuurzuivere olijfolie

100% Italiaans!

Smakelijke tips:

Culinaire suggesties met onze olijfolie vind je hier op onze website en op de I Molisani Facebook en Instagram pagina’s!

© I Molisani B.V.

www.imolisani.com
Delwijnsestraat 7
5315 AV Kerkwijk (gem. Zaltbommel)
KvK 57708762