Onze olijfolie

De olijfbomen in het heuvelachtige Italiaanse Molise krijgen ook nog een vleugje mee van de zilte Adriatische zeewind…

Hoe het begon

In 2019 zijn wij begonnen met ons eigen label I Molisani Extra Vergine Olijfolie. Deze olijfolie komt uit de provincie Molise en is afkomstig van de uliveto, de olijfboomgaard, van onze eigen familie.

Molise is een van de kleinste provincies in Italië. Het is een provincie gelegen aan de Adriatische kust met veel natuur, prachtige heuvellandschappen en archeologische sites. En niet te vergeten een zeer gevarieerde en gezonde gastronomie.

Uitzonderlijke smaak en kwaliteit

De goede kwaliteit van onze olijfolie proef je zo! Maar het is extra mooi als dit wordt bevestigd door een laboratoriumtest en olijfolie-experts. En daar zijn wij natuurlijk supertrots op!

  • Onze olijfolie is van uitzonderlijke kwaliteit. De olijfgeur is zo overduidelijk aanwezig, iets wat je bij de supermarkt extra vergine olijfolie nauwelijks ervaart. Een intense fijne geur. En de smaak is al even delicaat.
  • Onze olijfolie is in een laboratorium getest op zijn zuurgraad en mag zich met recht extra vergine noemen!
  • Onze olijfolie is geproefd en goedgekeurd door twee olijfoliesommeliers, onder wie top olijfoliesommelier Wilma van Grinsven, O.N.A.O.O. Professional Olive Oil Taster & ICC New York Sommelier! Wilma van Grinsven gaf onze olie het oordeel Goed met als specificatie Delicaat!

Gezonde bomen, gezond eten

De bron van een goede olijfolie is natuurlijk een gezonde boomgaard. Onze olijfolie is afkomstig van onbespoten bomen. Zuivere olijfolie valt niet te vergelijken met de matige supermarktolie.

Olijfolie heeft een hoog gehalte aan vitamine E en zit vol enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Onverzadigd vet is bekend om zijn gunstige gezondheidseffecten en verlaagt het LDL-cholesterol. Dit verkleint het risico op hart- en vaatziekten. I Molisani extra vergine olijfolie past dan ook uitstekend in het supergezonde mediterrane dieet.

Lekker en gezond gaan hier hand in hand, wat wil je nog meer!

Smaakvol op je bord

Extra vergine olijfolie is het meest smakelijke olijfolietype. De aromatische extra vergine olijfolie is ideaal voor gebruik in koude gerechten en maakt een heus feestje van je salades, bruschetta, tapenades en pasta.

Bakken en braden kan zeker ook! Met onze olijfolie maak je je zelfgemaakte pasta of focaccia nog lekkerder. En een beetje olie over airfryergerechten maakt deze extra smakelijk.

Onze olijfolie smaakt heel anders dan de doorsnee supermarktolie en geeft zoveel meer smaak aan je gerechten.

Stel je een insalata caprese voor met mozzarella, tomaat en basilicumblaadjes, balsamico en als finishing touch een heerlijke scheut olie…

Kleinschalig en authentiek

Onze I Molisani olijfolie wordt kleinschalig geproduceerd en is primair voor eigen gebruik gemaakt. Zelf produceren doe je alleen als je het echt voor de smaak wilt doen, want het is arbeidsintensief. Gelukkig is de olijfgaard zo groot dat er ook nog een deel voor de verkoop overblijft!

Onze superieure extra vergine olijfolie is beschikbaar in flessen van 750 ml en 250 ml en voor grootverbruik in speciale rvs 10 liter blikken. De olijfolie blijft circa 2 jaar op smaak, mits goed afgesloten, donker en koel bewaard.

Maar de ervaring leert dat de fles al snel leeg is…


Ook genieten van deze extra vergine olijfolie? Klik hier om te bestellen!


100% natuurzuivere olijfolie

100% Italiaans!

Smakelijke tips:

Culinaire suggesties met onze olijfolie vind je op onze website en op de I Molisani Facebook en Instagram pagina’s!

© I Molisani Olijfolie

www.imolisani.com
Delwijnsestraat 7
5315 AV Kerkwijk (gem. Zaltbommel)
I Molisani Olijfolie is onderdeel van Cintaxis Communicatie KvK 75055759