Hoe herken je extra vergine olijfolie?

I Molisani olijfolie is extra vergine olie. Extra Vergine olijfolie wil zeggen extra olijfolie van de eerste persing. Deze is van uitstekende kwaliteit en ambachtelijk geproduceerd. Om deze kwaliteit te herkennen hoef je geen expert te zijn!

Smaak

Een excellente extra vergine olijfolie heeft de volgende kwaliteitskenmerken:

  • De geur: je moet de olijvengeur gelijk goed kunnen ruiken, Het is een echte plantaardige geur die niet chemisch ruikt, als een mix van fruitgeur, pas gemaaid gras en verse olijven.
  • De smaak: de olie geeft een licht bittere en prikkelende smaak achterin de keel.
  • Het uiterlijk: de olie hoeft niet troebel te zijn, maar hij moet wel enigszins stroperig vloeien als je hem uitschenkt.

Prijs

Voor een goede extra vergine olijfolie betaal je vanzelfsprekend wat meer dan voor een goedkope (supermarkt)olie. Maar dan merk je ook gelijk het enorme verschil in de smaak! De prijs voor een ambachtelijk verkregen extra vergine olijfolie ligt tussen de 15 en 45 euro per liter. De bekendheid van het merk en een exclusieve verpakking zorgen vaak voor een nog hogere prijs. I Molisani olijfolie is gunstig geprijsd, waarbij het 10 liter-blik het voordeligst is!

Terug naar I Molisani Extra Vergine Olijfolie

Bestelinformatie!